У КГВА уточнили дані про наслідки атаки по Києву

28.05.2023, 08:21

У ніч проти 28 травня російська армія вбивць, ґвалтівників і мародерів продовжила атакувати мирне населення містах нашої країни використовуючи дрони-камикадзе. У багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу.
За повідомленнями Генерального штабу ВСУ всього було запущено рекордні 54 дрони-камікадзе, з яких нашим ППО вдалося збити 52.

З цієї маси безпілотників більшу частину кілька десятків дронів-камікадзе (близько 40) окупанти запустили українською столицею.

Київська міська військова адміністрація повідомляє, що в ніч на 28 травня у повітряному просторі Києва було знищено понад 40 дронів-камікадзе типу "Shahed", запущених фашистською росією. Ця атака є однією з наймасовіших з початку повномасштабного вторгнення.

"Це вже чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив 'привітати' киян з Днем Києва, використовуючи смертоносні безпілотні літальні апарати. Попередньо, це була наймасовіша атака дронами на столицю, що здійснювалася баражувальними боєприпасами". кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин", - повідомили у КГВА.

Руйнування внаслідок падіння уламків ворожих безпілотників та жертви серед людей фіксували у різних районах столиці.

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що також через падіння уламків у Печерському районі спалахнув дах житлового будинку. Міський голова також показав фото наслідків.

Через падіння уламків збитих дронів є жертви та руйнування у різних районах Києва. Зокрема, у Голосіївському районі уламки потрапили до 7-поверхової нежитлової будівлі, внаслідок чого одна людина загинула, а інша була госпіталізована.

Також у цьому районі виникло спалах на даху одного з торгових центрів та пожежа на території будівельного майданчика. Крім того, на підприємстві сталося займання, склади готової продукції опинилися у вогні, що призвело до руйнувань на площі 1000 квадратних метрів та одного потерпілого.

У Печерському районі дах одного з будинків спалахнув через злочинні дії з боку російських сил. У Дарницькому районі шибки в одному з магазинів були вибиті і двері пошкоджені через уламки.

Читайте АСН в Google News