Народные приметы на 29 апреля 2023 года: что нельзя делать в этот день

29.04.2023, 11:40

Православні 29 квітня згадують трьох сестер: Агапію, Хіонію та Ірину. За легендою, за те, що дівчата не стали зрікатися віри, Агапію та Хіонію спалили, а Ірину відправили до будинку розпусти. Всупереч очікуванням, до неї ніхто не наважився доторкнутися. Тоді була страчена й Ірина.

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою. Наші пращури помітили, що наші пращури в цей час садили капусту. Щоправда, робити це мала тільки жінка, інакше врожай міг виявитися мізерним.

29 квітня заборонено копатися у землі голими руками. Вважається, що це може спровокувати серйозні захворювання шкіри.

Не рекомендується на Ірину топтати рослини та вбивати комах. Наші пращури попереджали: якщо занапастити живе - три роки доведеться замелювати гріхи (тобто протягом 3 років на удачу можна не розраховувати).

Незаміжнім дівчатам не слід у цей день прати та гладити постільну білизну. Та, що не послухається цієї поради, у майбутньому часто ночуватиме одна, вірили в народі.

Заборонено цього дня сперечатися у спальні молодят - шлюб довго не триватиме. Якщо ж почати сварку в кімнаті подружжя, яке вже довгі роки разом, скоро в їхнє сімейне життя увійде розлад.

Читайте АСН в Google News