На росії стартує весняний призов до армії

31.03.2023, 12:19

На болотах весняний призов до армії завжди стартує 1 квітня та закінчується лише 15 липня.

Учора кремлівським карликом було підписано указ про призов весняного призову до армії. Призовний вік для служби в армії становить від 18 до 27 років і цього року планується призвати 147 тисяч призовників. Проте на даний час у Державній Думі розглядається законопроект, який пропонує зрушити вікові рамки на строкову службу з 18 до 21 року та з 27 до 30 років, причому це відбуватиметься поступово. Передбачається, що верхню планку віку для призову піднімуть до 30 років уже наступного року.

У свою чергу голова думського комітету Андрій Картаполов заявив, що цього року змін у вікових рамках не буде. Він також обіцяв, що призовників не відправлятимуть в Україну, і що солдатів-строковиків не направлятимуть до частково окупованих регіонів України, які росія оголосила своїми.

Влада на росії заперечує плани проведення нової мобілізації для війни в Україні та закликає добровольців та контрактників на службу. За даними агентства Bloomberg, планується набрати до 400 тисяч людей. Британська військова розвідка також назвала цю цифру у своєму прогнозі.

Читайте АСН в Google News