Іспанський прем'єр планує під час зустрічі з лідером Китаю обговорити умови справедливого миру для України

26.03.2023, 07:23

Під час свого офіційного візиту до Китаю наступного тижня прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що він наполягатиме на справедливому світі в Україні.

Санчес має намір обговорити це питання з головою Китаю Сі Цзіньпіном, який намагається діяти як посередник у війні, що розв'язана фашистською росією проти України та українського народу (хоча в офіційних документах Піднебесної війну називають "конфліктом").

У своїх висловлюваннях іспанський прем'єр наголосив, що важливо, щоб мир в Україні був не лише міцним, а й справедливим, відновивши територіальну цілісність країни, порушену діями кремлівського диктатора, путіна, оголошеного у розшук Міжнародним кримінальним судом.

Іспанія, яка є членом НАТО та тісно пов'язана зі США у своїй зовнішній політиці, вважається вірним союзником України.

Китай раніше представив свій мирний план, який включає 12 пунктів та закликає до всеосяжного припинення вогню в Україні, хоча по суті є набором популістських тверджень, з яких важливе одне – Китай визнає територіальну цілісність України.

Незважаючи на те, що всі очікували після візиту китайського лідера на москву його розмови з Президентом України Зеленським та президентом США Байденом, ці розмови так і не відбулися.

Читайте АСН в Google News