Макрон знову взявся за старе, пропонуючи обговорити гарантії безпеки фашистської росії

04.12.2022, 10:01

У своєму огляді інформації за вчорашній день, 3 грудня, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) звернули увагу на чергову спробу президента Франції Еммануеля Макрона "зрозуміти і пробачити" фашистську росію.

Французький лідер заявив про необхідність Заходу обговорити "гарантії безпеки для Росії" у випадку, якщо країна-агресор сяде за стіл переговорів.

При цьому експерти нагадали, про які "умови" йдеться, згадавши ультиматум серея лаврова, який передбачає частковий демонтаж НАТО та його повернення до кордонів 1997 року. Кремль також хоче, щоб москва мала право вето, якщо Альянс захоче розширитися в майбутньому, вимагаючи від НАТО призупинити свою політику «відкритих дверей».
Така заява про ймовірні «гарантії безпеки» якраз вписується у велику інформаційну операцію, яку веде Кремль, кінцевою метою якої стане зображення НАТО як сторони, яка спровокувала російське вторгнення у 2022 році, зазначають аналітики ISW.
"Вимога Росії щодо "гарантій безпеки" є частиною більшої російської інформаційної операції, в якій НАТО зображується як провокатор вторгнення в Україну", - наголошується у звіті

Читайте АСН в Google News