Ілон Маск куражиться у купленому Twitter. Справа дійшла до ООН

07.11.2022, 08:16

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк звернувся з відкритим листом до підприємця Ілона Маска, який став власником компанії Twitter. У посланні висловлюється занепокоєння у зв'язку з новою інформаційною політикою компанії.

Тюрк зазначає, що одним із перших кроків нового керівника стало звільнення всіх співробітників відділу з прав людини та майже всіх – з відділу з етики. "На мій погляд, ці кроки не дають підстав для оптимізму", - повідомив Тюрк.

"Як і всі інші компанії, Twitter повинен розуміти будь-які негативні наслідки, пов'язані з його платформою, і робити необхідні кроки для їх усунення. Іншими словами, я закликаю Вас зробити так, щоб під вашим керівництвом права людини посідали центральне місце в управлінні компанією", – додав він.

Тюрк закликав Twitter дотримуватися принципів свободи слова, припиняти дезінформацію, боротися з дискримінацією та ненавистю, підтримувати право на таємницю особистого життя.

Раніше новий власник соцмережі Ілон Маск повідомляв, що "синю галочку" можна буде купити за 8$/місяць, після чого у багатьох вже верифікованих користувачів небагато бомбануло. Після цього Twitter вирішив не вводити платню за "синю галочку" до проміжних виборів у США, які відбудуться 8 листопада. Про це пише The New York Times.

Читайте АСН в Google News