СБУ опублікувала подробиці затримання гендиректора «Мотор Січ» та голови департаменту підприємства

23.10.2022, 11:49

СБУ затримала президента промислового гіганта Мотор Січ за підозрою у роботі на РФ

Співробітники Служби безпеки затримали президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства.

Їм оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 111-1 (колабораційна діяльність)
▪️ ст. 111-2 (допомога державі агресору)

Повідомляється, що «Мотор Січ» постачала товари військової промисловості на росію, зокрема, авіадвигуни, які використовувалися для ремонту та виробництва ударних гелікоптерів.

За матеріалами слідства, до операції причетне керівництво заводу, розташованого у Запоріжжі. Чиновники діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для Росії.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Для обходу встановлених обмежень на торгівлю з Росією організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи та Східної Азії. Саме ці компанії надсилали замовлення українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони.

Миттєво відреагували на цю подію пропагандистські ЗМІ на Росію. Вони публікують коментар "Ростеху", який заперечує використання двигунів "Мотор Січі". Близьке до "Ростеху" джерело назвало затримання Богуслаєва відображенням "конфлікту між місцевими елітами".

"Українські двигуни ставилися на вертолітну техніку до 2014 року, це загальновідомо. Ми провели повне імпортозаміщення, в результаті машини вже давно оснащуються силовими установками вітчизняного виробництва", - прокоментував представник "Ростеху" затримання президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва.

Читайте АСН в Google News