Росія продовжує ядерний тероризм - викрадено гендиректора Запорізької АЕС

01.10.2022, 07:42

Як повідомили у НАЕК «Енергоатом», окупанти викрали гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Про черговий злочин російських терористів повідомив президент "Енергоатому" Петро Котін.

За його словами, гендиректора підприємства Ігоря Мурашова зупинив російський патруль дорогою від станції в Енергодар, після чого із зав'язаними очима його відвезли у невідомому напрямку. Де зараз знаходиться керівник атомної станції, і що з ним відбувається, невідомо.

"Вимагаю від російських військових, які контролюють Запорізьку АЕС, співробітників Росатому, які також незаконно перебувають на нашому ядерному об'єкті, припинити акти ядерного тероризму стосовно керівництва та персоналу ЗАЕС, негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання службових службовців. Запорізької АЕС", - заявив Петро Котін.

Окремо він звернувся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАТ АЕС Тому Мітчеллу із закликом задіяти всі можливі заходи щодо термінового звільнення Ігоря Мурашова з полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов'язків.

"НІ ядерному тероризму Росії!", - Завершив своє звернення Петро Котін.

Читайте АСН в Google News