В Ірландії 8-річна біженка з України отримала 74 ножових пораненя - ЗМІ

29.09.2022, 09:50

Як повідомляють місцеві Independent.ie в Ірландії, у селі Клеркасл стався кривавий інцидент у притулку для біженців з України. Вранці вівторка 27 вересня 2022 року там було виявлено 8-річну українку з численними ножовими пораненнями. Її 40-річна мати лежала поряд непритомна. Обох у критичному стані доправили до лікарні. Обставини події встановлює місцева поліція.

Повідомляється, що дівчинка отримала 74 ножові поранення. Вона залишається у критичному стані у дитячій лікарні Крамліна у Дубліні. Її мати, яка була знайдена непритомною на місці події, також перебуває у критичному стані в університетській лікарні Лімерика.
У нещодавно відремонтованій будівлі проживає до 15 українських біженців, які заселилися туди відносно нещодавно – три чотири тижні тому.

Відомо, що мешканці будинку, вранці повідомляли поліції про шум і заворушення в одній із кімнат, після чого не зумівши потрапити до кімнати, мешканка вийшла на вулицю і, подивилася у вікно цієї кімнати, де побачила тяжко поранену дитину і негайно зв'язалася з поліцією знову.
Коли приїхали екстрені служби, вони виявили дівчинку з тяжкими травмами шиї, поряд з нею непритомна лежала її мати.

Дитину терміново доставили до університетської лікарні Лімерика, а потім перевели до дитячої лікарні Крамліна, де їй терміново зробили операцію, яка стабілізувала її стан, але одне джерело сказало журналістам, що дитина швидше за все залишиться інвалідом: її травми «змінять життя».

Декілька дітей, які проживають у тому ж будинку, стали свідками наслідків інциденту і, як кажуть, були «глибоко вражені» побаченим.

У рамках розслідування Гарда поговорила з кількома людьми, які на той час перебували у власності, намагаючись скласти чіткіше уявлення про те, що сталося.

Поліція намагається відстежити переміщення матері та дитини за 48 годин до інциденту та з'ясувати, з ким вони могли контактувати.
Слідчі намагаються встановити контакт із батьком дівчинки, оскільки є певна плутанина щодо того, чи він перебуває в Ірландії чи в Україні.

Наразі слідчі чекають звіту про токсикологію жінки, щоб визначити причину її непритомності.

Усіх біженців з будинку-притулку було переміщено в альтернативне житло на ніч у вівторок, поки судові слідчі вели слідчі дії та проводили обшуки.

У середу вони повернулися на місце проживання, а поліція продовжує опитування свідків.

Читайте АСН в Google News