Долар точно не збирається зупинятись - курс в обмінниках Києва вже 44.5-45 грн за 1$.

21.09.2022, 15:39

Ранкова публікація вечірнього виступу путіна до своїх холопів та оголошення їм "часткової" мобілізації курс валют на готівковому ринку моментально пішов нагору (це видно за графіком нижче).

Держбанки вперше підняли свої ціни вище за рекомендовані їм 40 грн/$. Усі держбанки (Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк) поставили один діапазон купівлі/продажу — 40,60-40,90 грн/$.

Американський долар у недержавних банках зростав з самого ранку і до кінця бункерної молі склав уже 43 грн за 1$, додавши в деяких банках ще 2 гривні до обіду. Продаж по 45 грн/$ поставили ПУМБ, Акордбанк та Полікомбанк.

Чорний ринок також відреагував на останні інфоприводи, курс піднявся, тепер за 1$ в обмінниках просять 43,7 грн, 43,6 грн, а в деяких обмінниках і 45 грн.

Євро також пропорційно підтягнулося.

Деякі видання прогнозують стабілізацію курсу протягом 1-2 тижнів, пояснюючи це тим, що це - одноразова акція. Крім того, зниженню курсу можуть сприяти мітинги, які на Росії вже заплановані на вечір 21 вересня. Хоча, згодні, "мітинги" та "на росії" звучить несумісно
"Це безперечно паніка, викликана заявами Кремля. І без того девальваційні очікування, що спостерігалися, посилилися в очікуванні можливої ​​ескалації військових дій. Необхідна підтримка Нацбанку України, щоб збити попит на валюту", - пояснив керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

Читайте АСН в Google News