Не випікати хліб і не рибалити: що не можна робити 27 серпня 2022 року

27.08.2022, 00:38

Православні цього дня згадують біблійного пророка Міхея. За повір'ями, саме він передбачив падіння Юдеї та пришестя Месії. У народі 27 серпня називають Міхеєм-Тиховеєм і кажуть: якщо вітер у цей день буде тихим, то осінь буде сонячною, якщо сильний - дощовою.

У народі 27 серпня було прийнято вшановувати мулярів - тих, хто зводив храми, фортеці та ін. Тому 27 серпня не можна ображати будівельників - будинок стояти не буде, вважали предки.

На Міхея краще нічого не випікати. У цей день тісто поводиться непередбачено: їжа може або пригоріти, або не пропектися.

За іншою прикметою, якщо 27 серпня є свіжий хліб, то незабаром доведеться гризти одні сухарі (тобто до хати прийде злидні).

Закінчується Успенський піст, тому заборона на спиртне стає особливо суворою. Наші пращури вірили, що навіть мала кількість алкоголю може завдати непоправної шкоди організму.

У цей день не можна влаштовувати бурхливі посиденьки, але в смутку теж не слід. Вважається, що тоді проблем лише додасться.

Якщо 27 серпня розповісти поганий сон, він може справдитися. Так вважали у народі.

Цієї суботи краще не ходити на рибалку. Мало того, що Водяний тримає рибу у себе (тобто улову не буде), так ще й русалки можуть потягнути. У це вірили прапрапрадіди.

Читайте АСН в Google News