Туреччина анонсувала вихід ще трьох суден із українських портів у рамках угоди з ООН

04.08.2022, 21:29

У п'ятницю з українських портів вийдуть ще три транспортні судна, які пройдуть інспекцію та підуть у порти призначення, заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

У п'ятницю зі Стамбула, також після перевірки, назад в Україну порожнім вийде судно Razoni, яке три дні тому першим вийшло з Одеси з вантажем кукурудзи після підписання договору.
Угоди щодо розблокування чорноморських портів було досягнуто 22 липня у Стамбулі. Документи, які Україна та росія підписали з Туреччиною та ООН, але не між собою, передбачає створення координаційного центру у Стамбулі – за його допомогою суди мають інспектуватися перед поверненням до України щодо відсутності в них військових вантажів.
Через добу після підписання угоди РФ (Росія фашистська) завдала першого з початку війни ракетного удару безпосередньо по порту Одеси, що посилило і без того серйозні сумніви в щирості її обіцянок дотримуватися угоди. Російські офіційні особи, не наводячи доказів, заявили, що удару було завдано по військовому об'єкту в порту, на який угода не поширюється.

Читайте АСН в Google News