ISW: російські війська створюють умови для наступу на Харків

01.08.2022, 07:43

Російські війська відновили локалізовані наземні атаки на північний захід та південний захід від Ізюму і, можливо, створюють умови для наступальних операцій далі на захід Харківської області або у напрямку Харкова, пишуть у черговому зведенні експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські сили утримували позиції навколо Балаклії та Великої Камишевахи протягом кількох місяців і можуть використовувати ці два райони як плацдарм для наступальної операції", - пишуть експерти.

На їхню думку, російські сили навряд чи зможуть захопити Харківську область або взяти Харків - друге за чисельністю населення місто України - враховуючи темпи просування на Донбасі і проблеми з формуванням сил і логістикою, що зберігаються.

Російські війська також можуть проводити атаки з метою запобігання контрнаступу українських військ, зазначають експерти ISW.

 

Крім того, у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що російські окупанти активно збирають "добровольців" для війни в Україні

У Ленінградській області формують два артилерійські дивізіони "Невський" і "Ладозький", місцева влада оголосила про додаткову соціальну підтримку "призовників", які уклали контракт.

"Добровольцям" пропонують одноразову виплату в 200 000 рублів та соціальні виплати

Читайте АСН в Google News