Сводка с фронта от Генштаба ВСУ на утро 121-го дня войны (24 июня 2022 года)

24.06.2022, 06:44

Оперативна інформація від Генерального Штабу Збройних Сил України станом на 06.00 ранку; 24.06.2022

Почалася сто двадцять перша доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні для

  • встановлення повного контролю за територією Донецької та Луганської областей;
  • утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та тимчасово окупованим українським Кримом;
  • блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря, а також утримання захоплених районів Херсонської та Запорізької областей та спроб створення сприятливих умов для відновлення наступу у Миколаївській області.

Противник продовжує завдавати ракетних ударів по критичних об'єктах громадянської інфраструктури на території України.

Волинське та Поліське напрямки

без особливих змін. На території Республіки Білорусь відзначається нарощування системи інженерно-фортифікаційного обладнання оборонних позицій у прикордонних з Україною та країнами Європейського Союзу районах.

Північний напрямок

ворог здійснив обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Товстодубове, Бачевськ, Глухів та Манухівка Сумської області.

Харківський напрямок

Противник завдавав артилерійських ударів у районах Харкова, Старого Салтова, Коробочкіного, Печенігів, Дементіївки та Золочева. Активізував діяльність диверсійно-розвідувальних груп.

Слов'янський напрям

з артилерії ворог обстрілює цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Червоне, Рідне та Червона Поляна.

Сєвєродонецький напрямок

Супротивник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Лисичанська, Сєвєродонецька, Білої Гори, Волчеярівки, Спірного і Берестового. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Лисичанськ та Борівське. Продовжуються бойові дії за місто Сєвєродонецьк.

Окупанти вели наступ у районі населеного пункту Мирна Долина, бойові дії продовжуються. Наступальні дії ворога в районі Боровського наші воїни успішно припинили.

Бахмутський напрямок

Супротивник обстрілював позиції наших військ з артилерії недалеко від Миколаївки, Берестового та Новолуганського. Намагається покращити тактичне становище та взяти під вогневий контроль існуючі шляхи сполучення.

Новопавлівський напрямок

ворог надавав вогневий вплив у районах населених пунктів Антонівка, Вугледар та Золота Нива.

Задіяні ворогом диверсійно-розвідувальні групи українські воїни виявили і розбили. Залишки ДРГ противника в паніці зникли.

Авдіївський, Курахівський та Запорізький напрями

активних бойових дій противник не вів. З метою недопущення перекидання резервів на загрозливі напрямки ворог обстрілював наші війська в районах населених пунктів Авдіївка, Уманське, Веселе, Новобахмутівка, Гуляйпільське, Білогір'я та Староукраїнка.

У рамках логістичного забезпечення окупанти намагаються розмінувати акваторію морського порту Бердянськ.

Південнобузький напрямок

противник активних дій не вів. Обороняються та намагаються проводити контрбатарейну боротьбу. Наніс авіаційний удар по позиціях наших військ у районі населеного пункту Біла Криниця. Наша авіація, на відповідних ділянках, ударила по скупченнях ворога у відповідь.

Українські партизани продовжують опір на тимчасово захоплених територіях. Тотальний опір українців продовжується.

Віримо у ЗСУ! Разом переможемо! Слава Україні!

Читайте АСН в Google News