Напруженість в Егейському морі між Туреччиною та Грецією

11.06.2022, 09:09

На будь-які провокації Греції, спрямовані проти Туреччини, і надалі даватиметься адекватна відповідь, заявив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, коментуючи напруженість в Егейському морі та Східному Середземномор'ї, спричинену провокаційними та агресивними діями Афін.

"До цього ми реагували на всі без винятку несправедливі та незаконні акти агресії з боку Греції, і ми продовжуватимемо це робити в майбутньому", - сказав Акар.

Він попередив, що Туреччина за жодних обставин не поступиться своїми законними інтересами в регіоні. «Ніхто не зможе поставити нас перед фактом, що відбувся, нехай усі знають про це», — заявив Акар.

При цьому міністр наголосив, що Туреччина, як і раніше, виступає за добросусідські відносини, дружбу, мир та справедливий розподіл ресурсів у Егейському морі.

Ердоган пригрозив Греції трагічним кінцем, якщо та продовжить нарощувати озброєння на островах в Егейському морі.

"Ми ще раз попереджаємо Грецію, щоб вона уникала фантазій, заяв і дій, про які їй доведеться пошкодувати, як це було сто років тому (мається на увазі Друга греко-турецька війна 1919-1922 рр., що закінчилася поразкою Греції), і радимо прийти до тями", - написав Ердоган.

Також турецький лідер заявив, що спроби Греції зірвати навчання Efes-2022, що проводилися Туреччиною, не увінчалися успіхом.
У навчаннях взяли участь представники 37 країн, Афіни звернулися до більш ніж половини з них із проханням не брати участь у маневрах.

«Майже ніхто з учасників навчань Efes-2022 не дослухався заклику Греції відмовитися від участі в них, зокрема США. Навчання продемонстрували всім, на що здатна наша нація», - сказав глава турецької держави.

Читайте АСН в Google News