Російсько-фашистська окупаційна адміністрація продовжує зачистку в окупованому Херсоні

06.05.2022, 18:59

Як заявила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на брифінгу, який пройшов сьогодні 6 травня, російсько-фашистські окупанти діють за "кримським" сценарієм 2014 року, коли вони провели так званий "референдум" після "зачистки" серед активістів. та журналістів.

"Спочатку заходили військові, потім зачищалося інформаційне поле серед активістів та журналістів, потім проводився так званий референдум... Спочатку вони розглядали сценарій референдуму, зараз вони розглядають сценарій приєднання цих областей до Криму..." - сказала вона.

На захопленій частині Херсонщини зараз "у підвалах" перебуває близько півтисячі людей, яких окупанти катують.

У Новоолексіївці та Генічеську окупанти викрадають активістів та людей, які брали участь у цивільній блокаді Криму або служили в АТО.

"За нашою інформацією, близько 500 осіб перебувають "у підвалах", де їх катують. Це і в Херсоні, і на адмінкордоні з Кримом. Наприклад, у містах Новоолексіївка та Генічеськ окупаційні адміністрації приходять із цілими списками активістів або людей, які брали участь у громадянської блокади Криму служили в АТО... До них приходять додому забирають, викрадають", - розповіла вона.

Читайте АСН в Google News