Зведення розвідданих Міністерства Оборони Великобританії на ранок 14 квітня, 51-й день війни

15.04.2022, 10:21

Міноборони Великобританії випустило щоденне зведення про те, що відбувається на війні в Україні – його складають на основі розвідданих. Сьогодні вона повністю присвячена втраті флагмана Чорноморського флоту Росії, крейсера "Москва".

Ось що з цього приводу повідомили британські військові:

Крейсер грав важливу роль як командний корабель, і як вузол протиповітряної оборони;

Судно радянської споруди було одним із трьох крейсерів класу "Слава" у складі російського флоту. "Москву" ввели в експлуатацію в 1979 році, з того часу її значно модернізували, вона повернулася в дію лише минулого року;

Росія з початку війни втратила вже два ключові військові кораблі. Крім "Москви", це великий десантний корабель "Саратов". Швидше за все, ці втрати змусять Росію переглянути свою позицію у Чорному морі.

Міноборони Росії повідомило, що крейсер "Москва" затонув в умовах шторму під час буксирування в порт призначення через пошкодження корпусу. Їх, за російською версією, крейсер отримав під час пожежі від детонації боєзапасу.

Представники влади України раніше повідомляли, що корабель був атакований українськими ракетами "Нептун", але Росія це не визнає.

Міноборони Росії також стверджувало, що екіпаж крейсера був евакуйований на кораблі Чорноморського флоту, що знаходилися поряд з ним. Про загиблих чи поранених моряків відомство не повідомляло.

Читайте АСН в Google News