Голкіпер збірної ОКР Федотов зняв олімпійську срібну медаль після нагородження

20.02.2022, 09:55

Після церемонії нагородження на Олімпіаді-2022 у Пекіні збірних команд з хокею, голкіпер збірної Олімпійського Комітету на Росії зняв срібну медаль.

На запитання журналістів, чому він це зробив, Іван Федотов відповів:
«Чому зняв медаль? Ми заслужили її, принесли трудом і потім. Але важко прийняти, що вона не золотого відливу, а срібного. Важко з собою погодитися. Я максималіст. Безумовно надягну її і насолоджуюся цим моментом, але пізніше», – передає слова Федотова кореспондент «Чемпіонату» Олена Кузнєцова.

Нагадаємо, голкіпер провів на турнірі всі шість матчів і оформив два шат-аути (у хокеї з шайбою «сухий матч», так само званий шатаут, це матч, який записується в статистику хокейного воротаря, якщо він протягом всієї гри успішно відображає всі атаки команди суперника і не пропускає жодної шайби у ворота. У фіналі турніру росіяни вели 1:0 після першого періоду, але пропустили по шайбі за другою та третьою двадцятихвилинками та поступилися Фінляндії. Загалом Федотов пропустив дев'ять шайб на турнірі.

Варто зазначити, що команда ОКР здобула срібні медалі саме завдяки Федотову, який зіграв важливу роль у серії булітів у півфінальному матчі, коли росіяни поступалися з буллітів 1:2, маючи один свій кидок та два – суперники.

Читайте АСН в Google News