"Ненавиджу всіх! Більше ніколи не вийду на лід!" Трусову накрило на нагородженні фігуристок

18.02.2022, 00:45

Незважаючи на те, що дві російські фігуристки зайняли призові місця на п'єдесталі, не обійшлося без скандалу.

Російська фігуристка Олександра Трусова заявила неймовірне число складних елементів у програмі – п'ять четверних стрибків у довільній програмі. Не просто заявила, а виконала. І вже цим вписала своє ім'я в історію фігурного катання.

Ганна Щербакова показала технічно менш сильну, але достатню для отримання високої оцінки програми.

Судді гідно оцінили програму виконану обома фігуристками, але золота медаль одна і цього разу, за підсумками короткої та довільної програм, вона дісталася Ганні Щербаковій.

Олександра напрочуд дуже емоційно відреагувала на срібло Олімпійських ігор у Пекіні. Спортсменка не змогла стримати емоції та розплакалася під час квіткової церемонії нагородження.

"Ненавиджу всіх! Ненавиджу! Не хочу нічого більше робити у фігурці, ніколи в житті! Ніколи, я ненавиджу цей спорт! Ненавиджу її, ненавиджу все це! У всіх є золота медаль, у всіх! А в мене немає! Ненавиджу, ненавиджу, я ненавиджу! Більше ніколи!" - сказала Трусова тренеру Сергію Дудакову в ефірі Eurosport.

"Я три роки не вигравала великі змагання. Думала, що якщо стрибну все, то нарешті виграю, але цього не сталося", - сказала Трусова пізніше в ефірі "Матч-ТВ".

Трусова не стала аплодувати чемпіонці, поки стояла на п'єдесталі пошани. Японка Каорі Сакамото, яка взяла бронзу, поплескала Щербакової.

Спортивний психолог прокоментувала таку поведінку спортсменки:

"Реакція Трусової на результат є психологічною нормою здорової людини, кутом відреагування на стрес, коли очікування не збігаються з отриманими результатами. Емоція не піддається раціональному поясненню. проживання»."

Головною сенсацією у жіночому турнірі фігурсток стала поразка явної фаворитки Камілі Валії. Лідер російської команди припустилася відразу кількох помилок у ході свого прокату і стала лише п'ятою у довільній програмі та четвертою — за сумою двох програм.

 

 

 

Читайте АСН в Google News