Шольц та Макрон попередили, що військова агресія проти України "дорого обійдеться" Росії

26.01.2022, 03:28

Німеччина та Франція зажадали від Росії вжити заходів щодо деескалації напруженості у відносинах з Україною та підтримати зусилля щодо дипломатичного врегулювання кризи.

"Ми очікуємо від Росії чітких кроків, які сприятимуть деескалації ситуації", - заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном перед їхньою зустріччю у Берліні.

“Будь-яка військова агресія, порушення територіальної цілісності України матиме наслідки і дорого обійдеться Росії. Ми домовилися про це з нашими союзниками щодо НАТО та партнерами щодо ЄС", - додав він.

Шольц виключив постачання летальної зброї в Україну. При цьому він запевнив, що Німеччина продовжить надавати вагому фінансову підтримку Україні.

За словами Еммануеля Макрона, Париж та Берлін дотримуються однакового підходу щодо дій Росії на кордоні з Україною. Французький лідер додав, що Франція та Німеччина продовжать координувати зусилля у зв'язку з ситуацією, що склалася з союзниками.

“Ми закликаємо до деескалації ситуації. Я хочу також відзначити, наскільки єдині Німеччина та Франція у цьому питанні”, - сказав він.

Макрон повідомив, що у п'ятницю планує провести телефонну розмову з Путіним, щоб обговорити останні події, пов'язані з українською кризою.

Читайте АСН в Google News