Народні прикмети на 25 січня у Тетянин день

25.01.2023, 08:01

25 січня православні згадують мученицю Татіану Римську. Вона вважається заступницею всіх студентів, тому 25 січня ще святкують День студента.
Народна назва: Тетяна, Тетянин день, Тетяна хрещенська, сонеч, бабій кут.

Крім традиційних заборон, які діють у будь-яке церковне свято (поганословити, з'ясовувати стосунки, посилено трудитися та ін.), у цей день є особливі рекомендації, які допоможуть уникнути негативних подій у житті.

Так, 25 січня учні не повинні поводитися тихо. Наші пращури вірили, що тоді Тетяна не помітить таких студентів і не зможе заступитися за них.

Батькам не можна 25 січня лаяти дітей шкільного віку та студентів – словом тих, хто нині навчається. Інакше в будинку може статися велика сварка, яка віддаляє членів сім'ї один від одного.

Не слід 25 січня хвалитися своїми досягненнями, а тим більше ділитися з будь-ким своїми планами. У народі говорили, що тоді можна розгубити все, що вдалося заробити, і не зробити те, що було намічено.

Не рекомендується 25 січня одягати чужий одяг. За повір'ями, той, хто не послухається цієї заборони, змінить свою долю. І не на краще.

Не варто залишати підручники відкритими - всі отримані знання зникнуть. У цьому були впевнені пращури і намагалися 25 січня закривати все, зокрема й не навчальні видання (наприклад, кухонну книгу).

Читайте АСН в Google News