Головний санлікар Херсонщини: «ми можемо говорити про початок 4 хвилі»

12.01.2022, 09:45

Головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич в ефірі програми «Новини Приазов'я» на Радіо Свобода сказав, що зараз Україна має не більше двох тижнів на те, щоб максимально підготуватися до так званої "омікронової" хвилі пандемії COVID-19 в Україні.

«Тому для мене бустерні та додаткові дози – це питання працюючих стаціонарів. Найважче, коли пацієнти надходять до лікарні, а лікарі хворіють і там нема кому працювати», – зазначив він.

За його словами, судячи з ситуації, яка зараз складається з розвитком пандемії у США та Європі, такої очікуваної в Україні хвилі ще не було.

Трохи пізніше Юрій Ромаскевич на своїй сторінці в соцмережі уточнив свій прогноз щодо періоду чергового піку захворюваності на COVID-19 – у лютому-березні цього року (див. скрін):

«Було, говорив, – підтверджую поступове наростання захворюваності COVID-19 почалося, тобто ми можемо говорити про початок 4-ї хвилі. Невисокі темпи приросту обумовлені насамперед незначною часткою серед інфікованих, пацієнтів, заражених штамом ОМІКРОН. У міру зростання його частки в загальній структурі хворих зростатиме і інтенсивність епідемічного процесу. Високі показники захворюваності матимемо через 10-15 днів, пікові показники у лютому-березні цього року! Готуємо систему протиепідемічного захисту, нарощуємо резерви потужності лікувальних закладів (насамперед у частині забезпечення киснем), ВАКЦИНУЄМОСЯ і хай допоможе нам Бог!»

Читайте АСН в Google News