Лукашенко провів телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпінем

10.01.2022, 17:00

Китай та Білорусь цими днями відзначає 30-річчя встановлення дипломатичних відносин, які були встановлені після розвалу Радянського Союзу.

Голова КНР Сі Цзіньпінем провів телефонну розмову з Лукашенком, яка зараз встановила свою владу в Республіці Білорусь. Про це повідомляє прес-служба Лукашенка.

За наданою ними інформацією, сторони обговорили широкий спектр питань міжнародного, двостороннього та внутрішнього порядку денного.
«Днями Білорусь та Китай відзначать важливу дату в історії двосторонньої співпраці – 30-річчя встановлення дипломатичних відносин. У зв'язку з цим лідери обмінялися привітаннями та предметно обговорили реалізовані в даний час проекти та можливості для розширення взаємодії у багатьох напрямках. Сторони домовилися поглибити взаємовигідну співпрацю між країнами та просувати китайсько-білоруське всеосяжне стратегічне партнерство для постійного досягнення нових результатів», - розповіли у прес-службі Лукашенка.

Лукашенко та Сі Цзіньпін обмінялися також думками щодо ситуації в Казахстані. Торкнулися і тем, що стосуються протидії пандемії COVID-19, а також співробітництва у гуманітарній сфері.

Читайте АСН в Google News