Медики дійшли висновку, що проникнення SARS-CoV-2 в організм майбутніх матерів не загрожує мозку дитини.

30.11.2021, 14:04

На щорічних зборах Радіологічного товариства Північної Америки (RSNA), було надано доповідь з дослідження, під час якої розглядався вплив коронавірусної інфекції COVID-19 SARS-CoV-2 хворої матері на плід дитини.

У ході дослідження було відстежено розвиток нервової системи плода у кількох десятків вагітних із COVID-19. Згідно з даними, отриманими в ході цих досліджень, медики дійшли висновку, що проникнення SARS-CoV-2 в організм майбутніх матерів не загрожує мозку дитини.

"Вагітні часто турбуються, що SARS-CoV-2 вплине на розвиток їхньої дитини, як це іноді відбувається з вірусними інфекціями. Поки що ми не виявили жодних свідчень того, що проникнення коронавірусу в організм майбутньої матері впливає на розвиток мозку її дитини", - розповіла Софія Стекляйн, старший лікар клініки Мюнхенського університету та один із авторів дослідження.

У дослідженні брали участь 33 пацієнтки клініки Мюнхенського університету, які пережили COVID-19 легкого або середнього ступеня тяжкості під час виношування плода. Вчені досліджували знімки мозку їхніх майбутніх дітей, зроблені з допомогою магнітно-резонансної томографії. Їх вивчили три сертифіковані фахівці, кожен з яких дав свій незалежний діагноз.

У всіх випадках радіологи не виявили жодних свідчень про те, що коронавірусна інфекція проникла в мозок дитини і викликала серйозні пошкодження нервової тканини. Тому вчені роблять висновок, що SARS-CoV-2, на відміну від вірусу Зіка та деяких інших патогенів, не несе серйозної загрози розвитку нервової системи плода.

Читайте АСН в Google News