Черговий спалах активності нігерійських піратів

29.11.2021, 09:45

Як повідомляє агентство "Анадолу" з посиланням на місцеві ЗМІ, в районі Нембе-Брас штату Байєлса на півдні Нігерії пірати напали на нафтовий танкер, вбивши чотирьох членів команди і викравши сімох.

В даний час проводиться операція зі звільнення моряків.

Раніше агентство Reuters про практику застосування зброї данським фрегатом проти піратів у Гвінейській затоці.

Данські військові повідомили в четвер, що судно Esbern Snare, яке прибуло минулого місяця в затоку для забезпечення безпеки судноплавства від піратів в районі, виявило судно, що швидко рухається, на борту якого знаходилося вісім гаданих піратів, поряд з кількома комерційними судами.

Інцидент стався у міжнародних водах, за 25-30 морських миль на південь від територіального кордону Нігерії. Після того, як фрегат зробив попереджувальні постріли, пірати відкрили вогонь за спецпідрозділами ВМС Данії, які, у свою чергу, застрелили чотирьох піратів та поранили одного, йдеться у заяві датських військових. Інші чотири пірати були взяті на борт фрегата, і датський персонал не постраждав внаслідок інциденту.

Гвінейська затока, де активно орудують пірати, вважається одним із найнебезпечніших у світі.

З початку року в Гвінейській затоці скоєно 24 напади на судна, викрадено 128 осіб.

У грудні минулого року пірати скоїли напад на нафтовий танкер під прапором Маршаллових островів, що прямував з Анголи до Того, було викрадено 20 моряків, вихідців з Індії.

У листопаді 2019 року пірати атакували норвезьке суховантажне судно, викравши екіпаж у складі 8 осіб.

У липні минулого року бойовики напали на турецьке судно біля берегів Нігерії, викравши десяти з 18 членів екіпажу - усі громадяни Туреччини. Викрадених моряків було врятовано завдяки зусиллям сил безпеки Нігерії та передано посольству Туреччини в Абуджі.

Читайте АСН в Google News