Кабмін прийняв рішення звільняти невакцинованих бюджетників

25.10.2021, 15:03

У своїй постанові № 1096 від 20 жовтня 2021 року Кабінет міністрів затвердив порядок відсторонення співробітників підприємств, установ і організацій, що підлягають обов'язковій вакцинації проти СOVID-19. Норма буде діяти з 8 листопада.

Документом доручається керівникам державних органів, керівникам підприємств, установ і організацій забезпечити відсторонення від роботи працівників, обов'язковість профілактичних щеплень проти СOVID-19 яких визначена переліком і які відмовляються або ухиляються від проведення щеплень. Це не стосується тих, які мають абсолютні протипоказання і надали медичний висновок.

На час такого відсторонення оплата праці працівників і державних службовців проводиться відповідно до норм закону. Відсторонення працівників проводиться шляхом видання наказу чи розпорядження керівника державного органу чи підприємства, установи, організації з обов'язковим доведенням його до відома особам, які усуваються. Термін відсторонення встановлюється до усунення причин, які його зумовили.

Перелік професій для обов'язкової вакцинації.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я, вакцинація проти коронавируса є обов'язковою для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів; установ вищої, післявузівської, професійного предвисшего, професійного (професійно-технічного), загальної середньої, в тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціальної освіти та установ незалежно від типу і форми власності.

Читайте АСН в Google News