Ознакою діабету назвали неприємні симптоми в очах

22.10.2021, 17:30

Цукровий діабет - хронічне захворювання, що характеризується підвищеним рівнем глюкози в крові. Імовірність розвитку хвороби збільшують багато факторів, в тому числі спадковість, надлишкова маса тіла, незбалансоване харчування, шкідливі звички і хронічний стрес. У разі високого цукру в крові можна помітити деякі зміни, пов'язані із зором.

Що вкаже на небезпечний стан

За даними Клініки Майо, мова йде про діабетичної ретинопатії - ускладненні діабету, що вражає очі. Це відбувається тому, що перевищує допустимий рівень цукор в крові поступово може спровокувати закупорку крихітних кровоносних судин, що живлять сітківку, і перекрити приплив до неї крові.

Спочатку діабетична ретинопатія може ніяк про себе не сигналізувати або викликати тільки незначні проблеми із зором, але потім симптоми наростають. До них відносяться темні точки або "плаваючі об'єкти" в поле зору, затуманений зір, періодичне погіршення зору, темні плями або поява сліпих зон в поле зору, а також сліпота, поділилися подробицями фахівці.

Крім того, діабетична ретинопатія може привести до серйозних проблем, включаючи крововилив в склоподібне тіло, відшарування сітківки, глаукомі і втрату зору, попередили експерти.

Кращий спосіб запобігти сліпоті - ретельне і своєчасне лікування цукрового діабету. Людям, які страждають цим захворюванням, медики порадили щорічно відвідувати офтальмолога.

Читайте АСН в Google News