Третій офіційний візит прем'єр-міністр Ізраїлю Беннет зробить на Росію

22.10.2021, 09:45

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, обраний в червні 2021 року Нафталі Беннет сьогодні 22 жовтня, в п'ятницю здійснить свій третій офіційний візит на посту прем'єр-міністра Ізраїлю на Росію.
Уже відомо, що він прибув в Сочі для переговорів з президентом країни, що окупувала український Крим, Володимиром Путіним. Початок переговорів намічено на 10 ранку за місцевим часом. Очікується, що зустріч триватиме близько двох годин.

Перед вильотом в Сочі Беннет заявив журналістам: "Я лечу на Росію, щоб зустрітися з президентом Путіним. Російсько-ізраїльські відносини є важливою ланкою у зовнішній політиці держави Ізраїль, як з-за особливого статусу Росії в регіоні і її міжнародного статусу, так і з -за мільйона російськомовних громадян в Ізраїлі, які є мостом між двома країнами ".

Перший анонс зустрічі був опублікований Кремлем 12 жовтня. Тоді канцелярія глави уряду Ізраїлю уточнювала: "У п'ятницю, 22 жовтня 2021 року прем'єр-міністр Нафталі Беннет вилетить з офіційним візитом в Сочі на запрошення президента Росії Володимира Путіна. Лідери обговорять ряд тем в сфері політики, безпеки і економіки, що стосуються двох держав, а також важливі регіональні питання, в першу чергу ядерне озброєння Ірану ".

Після вступу на посаду глави уряду Ізраїлю в червні 2021 року Нафталі Беннет встиг відвідати США і Єгипет. ЗМІ повідомляли також про його візит до Йорданії (цей візит не афішувався). Поїздка в Росію буде третім офіційним візитом Беннета за кордон в якості прем'єр-міністра Ізраїлю.

Попередній глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаніягу регулярно зустрічався з Путіним, обговорюючи актуальні проблеми близькосхідного регіону. Тільки з вересня 2015 го, коли Росія почала військову операцію в Сирії, підтримавши режим Башара Асада і закріпившись на військових базах в Хмейміме і Тартусі, Нетаніягу і Путін зустрічалися 15 разів. Нетаніягу був одним з небагатьох державних лідерів, присутніх на Параді Перемоги в Москві 9 травня 2018 року. Прояснилося після 17 вересня 2018 року, коли сирійські ППО, відображаючи ізраїльський авіаудар, збили російський літак-розвідник Іл-20, а Москва поклала відповідальність на Ізраїль, Нетаніягу і Путін зустрічалися п'ять разів: на полях паризької конференції (11 листопада 2018 року), Москві (27 лютого та 4 квітня 2019 року), Сочі (12 вересня 2019 року), Єрусалимі (23 січня 2020 року) і знову в Москві (30 січня 2020 року, коли разом з Нетаніягу в Ізраїль повернулася засуджена в РФ ізраїльтянка Наама Іссахаре ). В оточенні Нетаніягу давали зрозуміти, що багато в чому позитивні відносини між Москвою і Єрусалимом є наслідком особистих відносин Путіна і Нетаніягу.

Читайте АСН в Google News