Національна страва російської кухні виявилося небезпечним для здоров'я супом

18.10.2022, 13:01

Найбільш небезпечним для організму супом є солянка. Про це заявила лікар-дієтолог Ірина Торопигіна в інтерв'ю виданню E1.
Солянка - це страва національної російської кухні, суп на крутому м'ясному, рибному або грибному бульйоні з гострими приправами. Солянка поєднує в собі компоненти і щей (капуста, сметана), і розсольнику (солоні огірки, огірковий розсіл).

За словами лікаря-дієтолога, людям з серцево-судинними захворюваннями, ожирінням і проблемами з шлунково-кишковим трактом варто відмовитися від цієї страви, оскільки через велику кількість насичених жирів воно може привести до ускладнень при порушеннях обміну холестерину і хворобах серця.
«Через велику кількість насичених жирів солянка не корисна будь-яким людям, особливо - з серцево-судинною патологією, порушенням обміну холестерину. Це ризики щодо захворювання атеросклерозом, таке блюдо може надавати дратівливу дію на шлунок », - зазначила Торопигіна.

Крім великої кількості продуктів переробленого м'яса, в солянку прийнято додавати лимон і каперси, які можуть бути небезпечні для людей з виразкою шлунка, гастрит і захворюваннями підшлункової залози.

Раніше американські вчені з'ясували, що люди, чий раціон складається, в основному, з переробленого м'яса, картоплі, печива і тістечок, частіше страждають деменцією, ніж ті, хто вживає більше різноманітну їжу. У дослідженні взяли участь 209 осіб із середнім віком 78 років і деменцією і 418 чоловік відповідного віку, статі та рівня освіти, без когнітивних порушень.

Читайте АСН в Google News