Twitter вводить оплату біткоіни

28.09.2021, 14:00

Соціальна мережа Twitter тепер стане платити авторам контенту біткоіни. Для цього сервіс став впроваджувати функцію Tips. Якщо раніше для оплати використовувалися додатки, що належать PayPal, то тепер Twitter інтегрує біткоіни-гаманець Strike, а також дозволить користувачам додавати «прямий» біткойн-ідентифікатор в профіль.

Крім цього Twitter повідомила, що експериментує з функцією, що дозволяє користувачам ідентифікувати і демонструвати свої колекції NFT-активів в соціальній мережі.

Функція Tips (чайові) поки впроваджується для користувачів iOS, а власникам пристроїв на Android стане доступна в найближчі тижні. Інтеграція біткоіни в Twitter не викликає подиву - глава соцмережі Джек Дорсі (Jack Dorsey) є одним з найвідоміших прихильників криптовалюта.

Крім проектів на блокчейн-технологіях у Twitter є й інші плани. Зокрема, компанія має намір створити фонд для підтримки власників голосових «кімнат» Spaces з метою стимулювати більш широке поширення формату аудіобесід. З функцією Spaces компанія дебютувала в минулому році - тепер користувачі можуть спілкуватися в звичному голосовому форматі в віртуальних аудиторіях. Очікується, що фінансова підтримка з боку Twitter буде заохочувати більшу кількість користувачів створювати «живі» аудіочати.

Читайте АСН в Google News