Сінгапур і Малайзія відзначають новий стрибок хворих COVID-19

15.09.2021, 10:45

У відносно благополучних країнах Азії в питанні вакцинації від коронавируса, таких як Сінгапур і Малайзія спостерігається різкий стрибок заражень коронавірусів.
Міністерство охорони здоров'я Сінгапуру заявило про вакцинацію 81% населення країни. Це один з максимальних показників в світі. Але, не дивлячись на це, зараження новим варіантом вірусу "дельта" продовжує неухильно зростати. Влада підтвердила 607 нових випадків зараження в понеділок, що приблизно в шість разів більше, ніж три тижні тому.
Органи охорони здоров'я Сінгапуру кажуть, що вакцинація дозволила знизити число тяжкохворих пацієнтів, відзначаючи, що в даний момент не планується вводити суворі обмеження на економічну діяльність. При цьому влада закликає людей похилого віку та членів їх сімей уникати несуттєвих виходів з будинку і обмежувати контакти лицем до лиця.

У сусідній Малайзії станом на понеділок 53% населення отримали дві дози вакцини від коронавируса, однак протягом декількох тижнів в країні щодня відзначається близько 20.000 нових випадків зараження. В суботу 592 людини померли від коронавируса.

Читайте АСН в Google News