Померлий дитина і 11 випадків зараження новим вірусом від крилатих мишей в Індії

07.09.2021, 10:51

Як повідомляє NDTV, в індійському штаті Керала виявили спалах вже відомого вірусу Nipah. Примітно, що переносником даного вірусу є плодоядние представники сімейства криланових (Pteropodidae) - фруктові кажани. Відомо, що хвороби серед плодоядних криланами не спостерігається, вони просто є переносниками. Дослідники з'ясували, що африканські кажани так само позитивні до до вірусів Ніпах і Хендра, що свідчить про те, що ці віруси можуть бути присутніми в місцях географічного поширення кажанів в Африці.

Вперше вірус Ніпах був виявлений в 1998 році під час спалаху хвороби серед фермерів-свинарів в Малайзії. З тих пір спостерігали ще 12 спалахів хвороби, все в Південній Азії.

У червні 2021 року вірус був виявлений у кажанів в Індії. І вже у вересні 2021 року в штаті Керала Індії зафіксований спалах, в результаті якої першим помер 12-річна дитина.
На сьогоднішній день діагностовано ще 11 випадків зараження цим вірусом.

Вважається, що швидкість зараження цим вірусом може бути великий, тому що пов'язана з міграцією кажанів.

Міністерства охорони здоров'я індійського штату констатувало, що в даний час не можуть впоратися з цією хворобою.

"Фруктові кажани живуть на певній географічній території. Якщо вони полетять в інші місця, природно, цей вірус може поширитися. У нас немає спеціального методу лікування цієї хвороби", - йдеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News