Прикмети на сьогодні, в день Тихона Страсного, 26 серпня

26.08.2022, 07:10

Сьогоднішній день в народі називають Тихон Страсним. Справа в тому, що сьогодні 26 серпня православна церкву 26 серпня вшановує пам'ять єпископа Тихона і одним з обрядів на сьогодні був обхід будинку з іконою Божої Матері "Страсна". Так свято і поєднав у своїй назві імена святителя Тихона і іменування ікони.

Інші назви свята: «Тихонов день», «Максим-сповідник», «Спасівський діди».

У православ'ї єпископа Тихон вважався заступником та захисником людей від зневіри. Тож 26 серпня було прийнято молитися йому про умиротворення душі. Люди, в чиїх серцях жило зневіру, яка сама по собі є гріхом, в цей день ходили до церкви і замовляли молебень.
У селах в цей день прибиралися в льохах, перевіряли, чи не завелася там гниль або вогкість. У суботу перед Максимом-сповідником поминали предків. Всі господарські будівлі на Тихона забалакувались спеціальними замовляннями, щоб «нечисть та осінні гнилі до сховищ не прижились і не прибилися».

26 серпня наші предки намагалися проводити в чистоті, народ наводив порядки, провітрював льох, а також робив заготовки та консерви на зиму.

Народні прикмети на 26 серпня
Якщо 26 серпня над лісом стоїть густий туман - урожай грибів буде відмінним.
Якщо вітер ледве дме - найближчими днями будуть тихими, а якщо ураганом носиться - буде дощовий і непогожий вересень.
Якщо багато грибів вродило, так і хліба буде багато.
Якщо сова всю ніч гупає, значить скоро погода зміниться.
26 серпня слід вичистити все грунтовно, викинути старі речі з дому, по можливості структурувати думки і не розтрачувати свою енергію даремно. Тоді найближчим часом вам вдасться спіймати удачу за хвіст.

Що не можна категорично робити 26 серпня
рибалити;
гуляти в лісі;
конфліктувати;
сперечатися.

Читайте АСН в Google News