Афганістан. ООН евакуювала в Казахстан ще 120 своїх співробітників

23.08.2021, 13:30

Організація об'єднаних націй (ООН) евакуювала ще 120 своїх співробітників та інших осіб з Афганістану в казахстанське місто Алмати, передає МІА «Казінформ».

Повідомляється, що ООН працює над доставкою критично важливою гуманітарною та іншої допомоги мільйонам нужденних афганців.

Перший літак зі 140 міжнародними співробітниками ООН прибув в Алмати 18 серпня.

Раніше місію ООН зі сприяння Афганістану передислокували в Алмати.

Заступник міністра закордонних справ РК Акан Рахметуллін пояснив, чому місію ООН зі сприяння Афганістану передислокували саме в Казахстан.

«Алмати - великий регіональний центр фінансової та ділової активності. Тут зосереджені і міжнародні організації, не тільки системи ООН, а й інші представництва. Плюс місто знаходиться на невеликій відстані при перельоті з Кабула. Плюс розвинена транспортна мережа з аеропорту Алмати. Здійснюється досить велика кількість міжнародних авіарейсів », - сказав Рахметуллін.

Німеччина за останній тиждень евакуювала з Афганістану через Узбекистан більше 2 000 чоловік. Про це повідомляє посольство Німеччини в Ташкенті.

«Минулого тижня понад 2 000 чоловік, в тому числі громадяни Німеччини, Афганістану і країн Європейського союзу (ЄС), були вивезені з Афганістану через Узбекистан», - йдеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News