Вибух танкера в Лівані: загинули не менше 20 людей

15.08.2021, 14:18

В результаті вибуху танкера на півночі Лівану загинули щонайменше 20 осіб, 7 отримали поранення. Про це повідомило в Twitter Ліванський товариство Червоного хреста.
Інцидент стався в районі Аккарі на півночі Лівану, 22 групи ливанського товариства Червоного хреста роблять зусилля по доставці загиблих і поранених в довколишні лікарні, говориться в повідомленні.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що вибух прогримів біля берегів населеного пункту Ат-Таліл в районі Аккарі. До рятувальної операції залучено поряд з Червоним хрестом представники ліванської армії, сили безпеки і цивільної оборони. Місцеві жителі також надають допомогу в транспортуванні поранених і загиблих.

Екс-прем'єр Лівану Саад Харірі поклав на керівництво країни відповідальність за вибух паливного резервуара в районі Аккарі на півночі республіки, порадивши президенту Мішелю Ауну піти у відставку.

«Подія в Аккара нічим не відрізняється від торішнього вибуху в морському порту Бейрута, - написав він на своїй сторінці в Twitter в неділю. - У країні, де є повага до людини, всі відповідальні за недбалість - від президента до останнього чиновника - подали б у відставку. Чаша терпіння переповнилася. Життя і безпеку ліванців - головний пріоритет ».

Читайте АСН в Google News