Перша і єдина п'ятниця 13-е в 2021 році: що не можна робити 13 серпня, щоб не привернути нещастя

13.08.2021, 07:04

В 2021-му році буде тільки одна п'ятниця 13-е і це вже завтра! Причому це буде єдина п'ятниця 13-е в цьому році. У минулому році «містична» дата випадав теж двічі - в березні і листопаді. А у 2022-му році п'ятниця 13-е буде в травні. «Комсомолка» дізналася, що говорять прикмети і астрології про це вдень.

Скажемо відразу, п'ятницю 13-е вважають «днем неприємностей» тільки через забобони і міфів, в історії насправді не так багато трагічних подій відбулися 13-го числа, приблизно стільки ж, скільки і в будь-який інший день.

Однак люди, які, дійсно, бояться п'ятниці 13-го є, для такої фобії виділено навіть окремий термін «параскаведекатріафобія», повідомляє Вікіпедія.

Тим не менш, багато народності роками приписували цього дня щось містичне, виробили правила і прикмети. Подивимося, які.

Наприклад, багато хто вірить, що не варто призначати на п'ятницю 13-е важливі поїздки, зустрічі та будь-які ризиковані підприємства. Через містики і «відьомський» відтінку цього дня є повір'я, що в п'ятницю 13-го не можна довго дивитися у дзеркало, заборонено позичати гроші, щоб з дому не зникли щастя і багатство. Краще перенести на іншу дату стрижку нігтів і волосся, і навіть не ходити в лазню, що уникнути проблем зі здоров'ям.

Сварка в п'ятницю 13-го взагалі може привести до розриву відносин з цією людиною. Також краще уникати будь-яких фінансових маніпуляцій: отримання кредитів, великих витрат, ризикованих вкладів і так далі. Є повір'я, що і одружитися в п'ятницю 13-го не варто, мовляв, шлюб буде недовгим. Однак і будь-які привороти, одвороти або ворожіння в цей день теж не рекомендовані - можуть обернутися проти людини.

Крім того, в п'ятницю 13-го не можна говорити слово «чорт», а також надягати одяг коричневого кольору. А виходячи з будівлі не можна озиратися.

Правда, астрологи п'ятницю 13-е зовсім не бояться, а навпаки чекають від дати тільки хороше.

- У п'ятницю 13-го серпня буде, крім іншого, молодик. Це завжди оновлення. Розпочнеться новий цикл, старі процеси і справи завершується. Так що саме час дати зростання новим планам, - розповіла астролог Тетяна Орлова. - Однак молодик зараз потрапить на позицію з Плутона, планети-шкідника, який може дати змін різкий хід.
Що це означає? Зміни, про які людина довго розмірковував почнуть різко і немов самі собою збуватися, можливо навіть і неприємно.

- В цілому, для кого-то цю п'ятницю стане дійсно вирішальною. Але змін боятися не варто, все вони носять закономірний характер, - заспокоїла астролог.

Раніше «Комсомолка» спілкувалася про п'ятницю 13-е з фахівцем по прогностичної і кармічного нумерології Катериною Микулич, яка порадила: «В п'ятницю, 13-го, купіть щось давно бажане!» і розповіла ще багато цікавого про «похмурої» датою.

Читайте АСН в Google News