Євро 2020. Перший бій за фінал. Монстри футболу - Італія vs Іспанія

06.07.2021, 12:10

Сьогодні відбудеться перший півфінал Євро-2020. За першу путівку в фінал змагатимуться одні з фаворитів турніру - Італія та Іспанія.

Обидві збірні є історичними фаворитами європейського і світового футболу. Очікувати на чиюсь значну перевагу не доводиться.

Італія на цьому турнірі виглядає одним з головних фаворитів. Правда, після дуже потужного старту в групі, де "Скуадра Адзура" здобула три перемоги над Уельсом, Швейцарією та Туреччиною з різницею голів 7-0, трохи складніше пішло в плей-офф. В 1/8 фіналу італійці в складному поєдинку змогли здобути перемогу лише в овертаймі над Австрією 2: 1. А потім було протистояння з лідером рейтингу ФІФА - збірної Бельгією, де Італія досить впевнено по грі перемогла з аналогічним рахунком - 2: 1.

А ось для Іспанії це Євро складалося спочатку непросто. У перших двох турах проти Швеції і Польщі "фурія Роха" здобула лише два очка і змогла завоювати путівку в плей-офф лише в останньому турі. Правда, зробили іспанці це більш ніж впевнено, розбивши Словаччину 5: 0. Але в раунді на вибування проблеми для Іспанії продовжилися. Спершу була битва проти Хорватії, де перемогу вдалося вирвати лише в овертаймах - 5: 3. А в матчі зі Швейцарією в чвертьфіналі і зовсім довелося брати участь в серії пенальті, де таки виявилися успішнішими - 3: 1 (1: 1 основний час).

Поєдинок між Італією та Іспанією відбудеться в Лондоні на Уемблі в 22:00 за Києвом. Транслювати поєдинок буде телеканал "Україна", альтернативні трансляції - на каналах "Футбол 1, 2 і 3".

Читайте АСН в Google News