ВПС Ізраїлю провели бомбардування збройового заводу в секторі Газа у відповідь на "вогненний терор"

02.07.2021, 10:24

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в ніч на п'ятницю, 2 липня військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю атакували збройовий завод терористів ХАМАС в секторі Газа. Авіаудар був проведений після півночі у відповідь на запуски "вогняних куль" в сторону ізраїльської території, повідомляє прес-служба ЦАХАЛу.

Про це повідомляє Times of Israel.

Прес-служба ЦАХАЛу опублікувала відеозапис, на якій показано нанесення удару по цілі і звернули увагу на те, що атаковане місце використовувалося терористичною організацією ХАМАС для розробки і виготовлення зброї.

«Удар був нанесений у відповідь на підпал аеростата на території Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю рішуче реагуватиме на всі спроби терору з боку сектора Газа », - уточнили військові Ізраїлю.

Агентство Safa, офіс якого знаходиться в Газі, повідомляє, що по "об'єкту опору" на північний захід від міста Газа ізраїльськими літаками було випущено дві ракети.

Головною причиною бомбардування стало те, що 1 липня з Гази були запущені запальні кулі, які привели до чотирьох пожеж біля ізраїльських міст уздовж південного кордону.

За даними пожежно-рятувальної служби та Єврейського національного фонду ( "Керен Каемет ле-Ісраель), більшість пожеж були невеликими і не небезпечними, і їх вдалося швидко взяти під контроль, перш ніж було завдано значної шкоди. Повідомляється також про чотирьох загоряння в лісі Беер , недалеко від кордону з Газою.

Читайте АСН в Google News