Стихія пройшла по Україні. Кадри з постраждалих місць

27.06.2021, 14:25

Погана погода дісталася і до України. Після двотижневої спеки країну накрила фронтом і температура різко знижувалася з 35 38 до 22. При таких різких скидах температур на кордоні фронту можливі ураганні явища, дощі з грозами і град. Про це попереджали синоптики, а МНС оголосило по країні штормове попередження.

Хвиля фронту вчора докотилася аж до Києва, і вчора в околицях столиці випав величезних розмірів град, який громив автомобілі і побив розсаду. Деякі градини досягали п'яти і більше сантиметрів в діаметрі.

Сильний дощ і шквальний вітер обрушилися на Рівненську область. Руйнівний ураган і грози натворили багато бід.

Рівненська область постраждала від сильного урагану. Шквальний вітер, дощ і гроза накоїли лиха: поламали стовпи, обірвали лінії електропередач, зносили дахи з будинків, виривали з коренем дерева і т.д. Люди рятувалися від негоди будинку, а ось тим, кого негода застала в дорозі, не пощастило. Машини буквально плавали по дорогах, а обласна траса була перекрита.

Через сильний вітер було повалено безліч дерев. Вони падали на припарковані машини і обривали лінії електропередач. Деякі населені пункти в області досі залишаються без світла.

Рятувальники і комунальні служби вже почали боротьбу з наслідками урагану. Однак усунути всі неприємності, які принесла стихія, не так-то просто. Ураган бушував недовго, а ось його наслідки усувати набагато довше.

 

 На Київську область обрушилося рекордна кількість опадів, що призвело до прориву дамб.

Як повідомляє прес-служба Бишівський територіальної громади, на село Лішня обрушилися зливи і ураган, що спровокувало прорив дамб і розмиву під'їзних шляхів до населеного пункту.

 

Читайте АСН в Google News