США готові ввести нові санкції проти білоруського режиму на наступному тижні

17.06.2021, 14:25

США планують ввести нові санкції проти режиму Лукашенка вже на наступному тижні. Про це заявила заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час міжнародної конференції з питань безпеки GLOBSEC.
Нуланд підтвердила, що Білорусь була однією з тих тем переговорів Байдена і Путіна в Женеві. За її словами, американський президент заявив, що це одне з питань, в якому США докорінно не згодні з Росією. Байден підкреслив, що примусова посадка літака Ryanair, арешт Романа Протасевича і виставлення його напоказ «як на параді», з синцями по всьому тілу, було просто беззаконням.

"Білорусь - одна з тих тем, яка розглядалася в контексті вчорашнього саміту. Президент [Байден] чітко пояснив, що це одне з питань, в якому ми глибоко не згодні з Росією. Я не думаю, що хтось із двох президентів заперечує, що наші погляди на ситуацію в Білорусі дуже відрізняються.

Президент Байден абсолютно чітко заявив, що примусова посадка літака, витягування дисидента з нього, і виставлення його напоказ як на параді, покритого синцями по всьому тілу, було просто беззаконням.

Ми віримо, що єдиний шлях, щоб поважати права і вибір білоруських людей - це провести дійсно прозорі і чесні вибори. І абсолютно зрозуміло, що містер Лукашенко боїться зробити це. Як і Європа, ми вже ввели деякі санкції, і я думаю, що на наступному тижні ви побачите, що їх стане більше. "

Читайте АСН в Google News