Який розстріляв нападників на нього п'яних дебоширів судитимуть в Запоріжжі

15.06.2021, 11:53

З вчорашнього повідомлення прес-служби ГУНП в Запорізькій області стало відомо про ситуацію, яка для багатьох видасться дикою.

Як повідомили в поліції, 12 червня ввечері на вулиці Істоміна в Запоріжжі два п'яних дебошира металевими прутами розбили вікна вхідних дверей магазину, після чого напали на господаря. У відповідь 43-річний підприємець відкрив вогонь з револьвера.
Поліції стало відомо про подію після надходження сигналу від швидкої допомоги, які повідомили про двох надійшли чоловіків з вогнепальними пораненнями.
Правоохоронці встановили, що пошкодження чоловіки отримали від 43-річного місцевого жителя після того як спочатку з хуліганських спонукань, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вони металевими прутами розбили вікна вхідних дверей його магазину, а потім завдали тілесних ушкоджень і господареві.

Підприємець, захищаючись, дістав револьвер і кілька разів вистрілив в бік зловмисників. В результаті молодший з чоловіків отримав вогнепальне поранення лівого стегна, старший - проникаюче вогнепальне поранення грудної клітини.

За даним фактом порушено кримінальні провадження у ч. 1 ст. 124 (Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання особи, яка вчинила кримінальний злочин) ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News