Дженніфер Псакі: Байден обговорить з Путіним Україну і Білорусь

25.05.2021, 21:44

Зустріч президентів Сполучених Штатів Америки, країни союзника України, і президента Російської Федерації, країни окупанта, повинна відбутися 16 червня.

Вони зустрінуться в Женеві 16 червня, заявили Білий дім і Кремль у вівторок на тлі гострих суперечок з приводу втручання у вибори, кібератак, прав людини і України. Крім того, як повідомила прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі до порядку зустрічі включений так само питання вимушеної посадки літака Ryanair в Білорусі і затримання Романа Протасевича.

Про це повідомляє Reuters.
Прес-секретар звернула увагу, що вважає помилковою заяви депутатів-республіканців, які розкритикували Байдена за згоду зустрітися з російським лідером, незважаючи на його провокаційну поведінку в регіоні.

«Президент Сполучених Штатів не боїться протистояти нашим противникам і використовує момент особистої дипломатії, щоб позначити області, які у нього викликають занепокоєння, і шукати області можливостей для спільної роботи в областях, в яких у нас є взаємна згода», - сказав Дженніфер Псакі.

Так само варто звернути увагу, що це перший випадок в історії, коли президент США буде піднімати питання Білорусі на переговорах з президентом Росії. Будучи віце-президентом США під час президентства Обами, Байден вважав, що Білорусь перебуває під протекторатом Росії. Це було майже 12 років тому.

Читайте АСН в Google News