Гендиректор Ryanair назвав ситуацію "підтримуваним державою викраденням"

24.05.2021, 13:30

Генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі заявив в ефірі ірландської радіостанції Newstalk, що вимушена посадка в Мінську літака авіакомпанії є "випадком підтримуваного державою викрадення ... підтримуваного державою піратства".

На думку О'Лірі, на борту літака знаходилися агенти КДБ.

"Судячи з усього, влада хотіла зняти з літака журналіста і його супутницю. Ми вважаємо, що з літака також зійшли в аеропорту агенти КДБ", - сказав гендиректор авіакомпанії.

О'Лірі розповів, що інцидент "вкрай налякав" пасажирів і екіпаж і що всі вони знаходилися під озброєною охороною, а їх сумки обшукували. За словами О'Лірі, літаки авіакомпанії дуже рідко літають над Білоруссю і, якщо доведеться надалі літати над Польщею, це буде "дуже невеликою зміною". При цьому глава Ryanair заявив, що рішення про це буде прийнято після консультацій з європейською владою.

Заява гендиректора Ryanair різко відрізняється від опублікованої напередодні офіційної вкрай стриманою реакції авіакомпанії: "Білоруський диспетчер повідомив нам про можливу загрозу на борту і дав нам вказівку пройти в Мінську, найближчий аеропорт. Перевірка показала, що загрози немає, після чого літак продовжив шлях. Про те, що трапилося були сповіщені компетентні інстанції, ми вибачаємося перед пасажирами за незручності ".

Пізніше в понеділок в Брюсселі відбудеться зустріч лідерів країн Євросоюзу, на якій обговорять ситуацію з посадкою в Мінську літака Ryanair. В ході зустрічі йтиметься про нові санкції на адресу Білорусі і про можливе припинення польотів через цю країну. Авіакомпанія AirBaltic вже оголосила, що припиняє літати над Білоруссю.

Читайте АСН в Google News