Німеччина зажадала від Мінська роз'яснень у зв'язку з примусовою посадкою літака

23.05.2021, 21:56

Міністерство закордонних справ Німеччини вимагає від білоруської влади пояснити, чим була викликана примусова посадка в Мінську літака компанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса.

"Уряд Білорусі має пояснити, з якої причини воно змусило змінити курс літака Ryanair, що прямував з однієї країни Євросоюзу в іншу, і чим викликане затримання журналіста", - написав статс-секретар міністерства Мігель Бергер в соцмережі Twitter.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 травня, після повідомлення про мінування літака і використовуючи для конвою винищувач ВПС Республіки Білорусь, здійснив вимушену посадку літак на борту якого перебував колишній головний редактор опозиційного порталу Nexta Роман Протасевич, який в Білорусі звинувачується в організації масових заворушень і порушенні громадського порядку.

Відзначимо, що літак практично досяг литовського кордону, коли диспетчер повідомив, що на борту, нібито, знаходиться бомба. Незважаючи на те, що найближчим аеропортом був Вільнюс, МіГ-29 змусив пілота взяти курс на Мінськ. Після посадки сапери не виявлено бомби, але Протасевич був затриманий.

Читайте АСН в Google News