ВООЗ: пандемія коронавируса виходить на плато

17.05.2021, 12:00

ВООЗ на минулому тижні також зазначила, що в загальносвітовому масштабі можна говорити про поступовий вихід пандемії на плато. Так зазвичай відбувається перед початком затихання епідемії. Про це свідчить як статистика нових випадків захворювання, так і смертності. Чи відбудеться це - фахівці поки прогнозують із застереженнями, звертаючи увагу на брак вакцин і ризики поширення нових мутацій.

В даний час, незважаючи на драматичну спалах в Індії, де від наслідків зараження COVID-19 померло більше 270 тисяч чоловік, а за останній місяць щодня реєструють понад 300 тисяч нових випадків хвороби, найбільш сильно епідемія коронавируса проявляється в двох регіонах: країнах Європи і Америки . У той же час, за словами глави ВООЗ Тедроса Гебреісуса, в усьому світі відзначається так зване "високе плато" - стабільна щоденна статистика нових випадків захворюваності (понад 5 мільйонів в тиждень) і смертності (90 тисяч померлих на минулому тижні), однак такі цифри , незважаючи на відсутність зростання, "неприпустимо високі", відзначають у ВООЗ.

Індійська мутація вірусу не тільки швидше поширюється серед населення, але також має більш важкі ризики ускладнень. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, мутація B.1.617 вже виявлена ​​в 49 державах світу, і може поширитися в інші країни.

Читайте АСН в Google News