В Иерусалиме сошёл Благодатный огонь.

01.05.2021, 15:40

Не дивлячись на пандемію китайського вірусу в усьому світі, тисячі паломників спостерігали таїнство сходження Благодатного вогню в Єрусалимі в храмі Гроба Господня в Велику Суботу.

Під час сходження Благодатного вогню звучали молитви на різних мовах. Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав вогонь православним віруючим з усього світу, які були присутні на церемонії в храмі Гробу Господнього. Люди передавали Вогонь всім, хто знаходився в храмі, після чого його змогли отримати всі чекали дива сходження біля храму. Віруючі вітали один одного «Христос Воскрес!» - "Воістину Воскрес!". Тепер прочани поширять Благодатний вогонь по всьому світу.

Предстоятель ПЦУ, митрополит Єпіфаній в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів, що церква очікує отримання Благодатного вогню від паломників, але при цьому власний чартерний рейс з Єрусалиму церква не замовляла.
"Але, як в минулому році, так і в цьому ті компанії, які будуть здійснювати якісь перельоти в цей час, це можуть бути технічні якісь, і вони пообіцяли, що в цьому році також доставлять нам Святий світло, Благодатний вогонь , як ми називаємо ", - пояснив Єпіфаній.

Глава ПЦУ допустив, що Вогонь може прилетіти з деяким запізненням, наприклад, вранці неділі. Але запевнив, що він обов'язково буде. Його традиційно поширять по всій Україні.
Як повідомляється в телеграм каналі "Політика Країни", УПЦ московського патріархату отримає Благодатний вогонь сьогодні ввечері. Благодатний вогонь сьогодні ввечері буде доставлений до Києва делегацією Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканич). Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської лаври відбудеться близько 23.00.

Читайте АСН в Google News