Нова компенсація ФОПам за час проведений в локдауне

23.03.2021, 11:39

На минулому днями програмі "Сьогодні День" виробництва телеканалу "Україна 24", радник голови Офісу президента Тимофій Милованов повідомив про можливе повернення програми допомоги підприємцям.

На даний момент Кабінетом міністрів України розглядається варіант прив'язки компенсації в залежності від середньої зарплати в регіоні, внаслідок чого вона не буде однорідною по всій території України.
Він додав, що працювати ця система буде все так само через додаток "Дія". При цьому фінансувати цю програму буде як місцева, так і і центральна влада.

Як буде працювати програма виплат
Згідно аналізованого варіанта, місцева влада регіонів, які потрапляють під обмеження червоної зони, повинні будуть розробити план підтримки, після чого він повинен буде узгоджуватися з центральною владою. Потім центральна влада додасть до засобів, які готові надати місцева влада, ще 100%.

"Таким чином намагаємося все разом допомогти, місцева і центральна влада навпіл, 100% + 100%. Це і відповідь, де взяти гроші: разом, я думаю, буде легше знайти кошти, ніж політично вибирати одну сторону, яка повинна підтримати всіх", - заявив Милованов.

Читайте АСН в Google News