Росія відкликала свого посла з США

18.03.2021, 13:07

Після того, як міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки (США) ввело в дію в середу 17 березня новий пакет торгових санкцій проти Російської Федерації, російське уряд відкликав свого посла в США.

Як повідомили в заяві на сайті МЗС Росії, міністерство закордонних справ Росії викликало посла з Вашингтона для консультацій.

Як пояснили в російському міністерства, консультації з послом потрібні для того, щоб проаналізувати, "що робити і куди рухатися" в контексті відносин між Росією і США.

"Для нас головне - визначити, якими можуть бути шляхи виправлення знаходяться у важкому стані російсько-американських зв'язків, заведених Вашингтоном в останні роки в глухий кут. Ми зацікавлені в тому, щоб не допустити їх необоротної деградації, якщо американці усвідомлюють пов'язані з цим ризики", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні США оголосили про введення нових санкцій проти Росії через отруєння хімічною зброєю опозиціонера Олексія Навального і сім'ї скрипаля в Солсбері. Санкції передбачають експортні обмеження на товари, пов'язані з національною безпекою.

Читайте АСН в Google News