Папа римський заборонив священикам благословляти одностатеві союзи

16.03.2021, 14:01

Не минуло й півроку після скандальної заяви Папи Римського Франциска в документальному фільмі режисера Євгена Афінеевского. Нагадаємо, що тоді святий отець заявив, що схвалює одностатеві шлюби.

"Гомосексуали мають право бути в сім'ї. Вони діти Божі і мають право на сім'ю", - цитує газета Il Corriere della Sera тата Франциска. Понтифік заявив про необхідність прийняти закон про громадянські союзи.

За повідомленням агентства Reuters в понеділок, 15 березня Конгрегація доктрини віри у Ватикані опублікувала рішення про те, що одностатеві шлюби не будуть отримувати благословення католицької церкви. Відзначається, що це рішення підписав і сам понтифік.
Дане рішення було опубліковано після надходження численних запитів католицьких єпархій і фактично є відповіддю на них. За даними ЗМІ, останнім часом багато священиків в ряді країн фактично почали практикувати благословення одностатевих союзів.

Церква визначає шлюб як союз між чоловіком і жінкою. У рішенні наголошується, що незаконність благословення одностатевих союзів є не формою дискримінації, а нагадуванням про природу таїнства шлюбу, як його розуміє церква.

Читайте АСН в Google News