Омбудсмен відреагував на "роман" малолітніх блогерів

16.03.2021, 10:16

Історія з малолетнікі блогерами, на думку омбудсмена, може привести до збільшення кількості сексуального насильства в подальшому, а також випадків педофілії.

Омбудсмен з прав дитини Микола Кулеба заявив, що звернувся в правоохоронні органи після з'явилася в соціальних мережах інформації про "романі" 8-річної дівчинки і її 13-річного хлопця. Про це дитячий омбудсмен в понеділок, 15 березня, розповів в коментарі УНН.

"Як тільки мені в суботу стало відомо, а мені повідомили, що такі матеріали є в соціальній мережі, я відразу звернувся в Міністерство внутрішніх справ, Генеральну прокуратуру, кіберполіції щодо відповідного реагування на такі матеріали. Сьогодні я вже офіційно звернувся в правоохоронні органи і соціальні служби ", - сказав Кулеба.

За його словами, на даний момент ці факти з'ясовуються.

"Те, що зараз вдалося встановити - що є продюсерська компанія, яка знаходиться в Москві, яка, по суті, веде цих дітей за допомогою їхніх батьків. Моя власна позиція - це неприпустимо", - заявив дитячий омбудсмен.

Кулеба заявив, що поширення та виготовлення подібних матеріалів порушує права дітей і є шкідливим контентом як для самих "блогерів", так і для інших неповнолітніх.

Омбудсмен нагадав, що герої даної історії мають мільйонну аудиторію в соцмережах.

За його словами, що держава, суспільство і ЗМІ повинні категорично відреагувати на подібні випадки.

Контент, який поширюють згадані блогери, омбудсмен розглядає як такий, що є "на межі" - обурливий, але законних підстав цей контент заборонити або видалити немає.

Як повідомлялося, що восьмирічна українська модель з Києва Мілана Маханец і 13-річний блогер Паша Пай оголосили про відносини і активно діляться спільними фото в соцмережах.

Читайте АСН в Google News